Sigtekikkert og jagtudstyr – så du klar til jagt!

Afadmin

Sigtekikkert og jagtudstyr – så du klar til jagt!

Er du en af de personer, der elsker, når det er tid til jagtsæsonen? Det er der mange, der er. Når man går en ny jagtsæson i møde, så er man nødt til, at få noget nyt udstyr. Markedet er stort indenfor jagtudstyr så derfor gælder det om, at se hvad der kunne finde i din smag. Til hver sæson kommer der nye modeller med nye populære naturfarver. Der er kommet en del sigtekikkerter hjem i forskellige modeller, som jægerne også er nødt til at tjekke ud. Kig forbi den lokale jagtbutik og bliv forelsket i alle deres lækre produkter.

Værd at vide om sigtekikkerter:

Sigtekikkerter kan fås i forskellige modeller og i forskellige farver. De fleste sigtekikkerter findes i sort og brun. En sigtekikkert er et godt udstyr til jægeren, der gerne vil sikre sig et perfekt skud.

Som nybegynder på jagt kan det være svært at vide, hvordan en sigtekikkert helt præcis fungerer. Sigtekikkerten har en knap, der gør, at man kan rotere på sigtepunktet fra side til side. Sigtekikkerten er også udstyret med en anden knap, der kan få sigtepunktet til at rykke sig op og ned. Hvis man drejer på disse to knapper, så vil der automatisk komme et klik, der indikerer, hvor meget man har rykket på knappen. Ud fra sigtekikkerten kan man udregne hvor meget sigtepunktet skal flyttes, før den er klar til anvendelse. Det kan være svært at finde rundt i det hele, men jo mere man bruger sigtekikkerten, desto mere rutineret bliver man til at bruge den.

Værd at vide om jagtudstyr:

Jagtudstyr er et meget bredt begreb, da der her indenfor både findes veste, sko, foderaler, våben, rygsække, skydeveste, patronbælter, høreværn og meget mere. Det er vigtigt, at have det rette jagtudstyr til jagtsæsonen, idet en god påklædning er forudsætning for, at få en god jagt. Jagttøj skal kunne klare alt slags vejr og dermed sikre, at jægeren hele tiden er tør og varm. Vejret kan være meget forskelligt, så derfor skal tøjet være fremstillet af et vandafvisende materiale således, at jægerne ikke bliver våde. Derudover har det forskellige jagtudstyr en bestemt farve, idet kravet til jagtudstyr er, at det har en naturfarve. Dette skyldes, at jægerne skal kunne camouflere sig i naturen og dermed være skjult for byttet. Hvis der skal købes våben og ammunition, så skal jægeren have en våbentilladelse og et jagttegn før dette kan lade sig gøre. Luftgeværhagl og luftgeværer er dog en undtagelse.

 

Udover jagtudstyr til jægeren, så kan der også fås en masse udstyr til jagthunden. Jagthunden udgør en stor del af jagten, idet hunden er med til at hente bytte til jægeren. Alt udstyr til jagthunden er fremstillet i et slidstærkt materiale, der gør, at udstyret holder i lang tid. Heriblandt findes der meget godt og holdbart træningsudstyr, som sagtens kan klare en hård behandling under træning af jagtteknikker. Af jagtudstyr til jagthunden kan man bl.a. få hunderefleksveste, halsbånde, tæpper, hundefløjter, vanddunke, dummy legetøj og meget mere. Alt hundeudstyr er naturligvis også fremstillet i naturfarver, så det kan være camoufleret i skoven.

Om forfatteren

admin administrator