Sommeren står for døren – så er det ud i haven

Afadmin

Sommeren står for døren – så er det ud i haven

Vi glæder os hvert år til lunere tider og dage brugt i haven. Sommeren er fantastisk, men også det tidspunkt, hvor vi skal huske at følge op på alle de hængepartier, som vinteren har forårsaget ved hus og have. Det er altid et større arbejde end vi regner med og helt sikker noget, som sommetider kan kræve lidt ekstra professionel hjælp, hvis vi også skal have tid til at nyde de varme dage i haven. Læs med her om nogle af de ting vi skal huske at kigge på, inden sommeren for alvor kan nydes.

Haven skal holdes

Foråret og forsommeren er det tidspunkt hvor haven skal have den største overhaling. Det handler om at sørge for at komme rundt om hele haven. Mos i græsplænen, begyndende ukrudt imellem dine planter, hækken der stritter til alle sider, visne grene og meget mere. Der er nok at tage fat på i en helt almindelig villahave. Heldigvis er havearbejde for mange både en afslappende og hyggelig ting, som sagtens kan gøres, imens man nyder det gode vejr og hinanden. Det er straks værre med nogle af de andre udendørs gøremål.

Frem med havemøblerne

Når havemøblerne skal frem, så er det på tide at du kommer ud og får kigget på deres tilstand. Skal de males eller olieres, så er det en god ide at vente til en længere periode med varmt og tørt vejr. Dit arbejde er spildt, hvis du begynder det trælse arbejde med udsigt til regn og ustadigt vejr. Perioder med godt vejr i Danmark forekommer faktisk og opgaven med havemøblerne burde være en overkommelig opgave for mange.

Har du husket dine tagrender?

Her kommer en opgave, som mange glemmer og som endnu flere finder både besværlig og træls. Dine tagrender skal renses efter vinterens hårde behandling. Overser du dine tagrender, kan du risikere at lave fugtskader og i værste fald ende med en stor ekstraregning. I tagrenderne samler blade og mos sig i klumper, som kan være svære at komme af med. Det vand som falder, kan have svært ved at komme fra tagrenderne og så har du problemet. Det kan i de fleste tilfælde betale sig at få noget hjælp ude fra i forhold til dine tagrender. En god rens af tagrender kan altså være forskellen på en ekstra regning i efteråret, når løvfaldet igen begynder og regnen atter sætter ind. Desuden kan den professionelle hjælp til dit tagrendemareridt være forskellen på timer brugt sammen med familien og trælse kræfter brugt på en stige med hænderne begravet i tagrende snask. 

De triste fliser skal have et løft

Et andet sted, som også kan trænge til en kærlig hånd efter en god dansk efterårs- og vintersæson, er dine fliser på terrassen. Ofte bliver fliserne på de danske terrasser nemlig angrebet af alger og svamp, på grund af vores våde og milde klima. Her kan det være farligt at begynde og klare en rensning selv. Faktisk kan du komme til at gøre mere skade end gavn, når først du finder højtryksrenseren frem fra skuret og tror at du kan spule skidtet væk. I det tilfælde vil du nemlig med garanti komme til at spule flisens beskyttende lag væk og dit problem med alger og svamp vil blive dobbelt så slemt til næste forår og sommer. I stedet er det en god ide at få professionel hjælp til dit algeproblem og dermed få fliserne renset nænsom og korrekt. 

Sommeren skal bruges med familien og venner

Således kan vi altså konkludere, at nogle opgaver i haven er bedst løst af professionelle, mens det ofte kan være både hyggeligt og tilfredsstillende at gå til hånde selv, når det gælder havens planter.

Om forfatteren

admin administrator